Vrijdagavond opent de Limburgse band Nebraska de nieuwe editie van Geel Zomert!, de reeks van gratis openluchtconcerten die in juli en augustus op de grasweide van jeugdcentrum de Bogaard georganiseerd worden. Nog de hele zomer kan je op de Bogaard komen genieten van een grote variatie aan muzikale optredens.

Het startschot van de concertreeks wordt gegeven op vrijdag 4 juli met een tribute aan Bruce Springsteen. Vorig jaar stond The Boss himself nog op het podium van TW Classic. De weide van Geel Zomert! is helaas iets te klein voor Bruce en zijn E. Street Band maar niet getreurd: Nebraska zal zowel zijn rocknummers als nummers uit de Seeger Sessions alle eer aandoen.

Naast Nebraska staat er de komende weken nog heel wat ander muzikaal geweld op het podium van Geel Zomert met Silke, Rick de Leeuw, The Skadillacs, Rockenbach, het Duitse Ray Collins’ HOT-CLUB, CU2PLAY en The Incredible Time Machine. Het Geelse Bar Clochard sluit de concertreeks af op vrijdag 29 augustus.

Ook ’s namiddags met Extra en Junior

Op vrijdag 11 juli kan je ook ’s namiddags van een Geel Zomert!-concert komen genieten van niemand minder dan allround entertainer Udo. Zingen is zijn passie, muziek zijn grote liefde en hij weet deze twee met volle overgave te combineren. Ambiance en emotie verzekerd!

Geel Zomert! richt zich dit jaar ook opnieuw op de allerkleinsten met een speciale namiddageditie op vrijdag 25 juli met optredens van Villanella en Knetter Kidsband. Hoogtepunt van de namiddag wordt ongetwijfeld het optreden van Kathleen vooral bekend als de blonde zangeres van de populaire Vlaamse meidengroep K3. In 2009 besloot Kathleen te stoppen met K3 en zich te concentreren op een solocarrière. Vorig jaar bracht ze ‘Vlinders’ uit, een album vol leuke kinderliedjes. Hartverwarmend, aanstekelijk, vol enthousiasme en nog steeds de lieveling van vele kids, staat zij garant voor een geweldig optreden!

Het volledige programma kan je terugvinden op www.geelzomert.be